Inici » Control de Seguretat

Seguretat

Control de Seguridad

La seguretat humana es desenvolupa com a concepte integral de seguretat. Mentre la noció seguretat nacional apunta la seguretat i defensa d'un Estat o nació, la seguretat humana es centra en l'usuari final de la seguretat, l'ésser humà.

Derivat de l'anterior l'ésser humà té la necessitat de protegir així mateix els seus béns tants físics com intel·lectuals de furts, robatoris o manipulació fraudulenta.

La identificació de documents també és una de les mesures més importants en la de seguretat d'una empresa per poder portar un control de presència o d'accés adequat.

La Seguretat d'Informació és l'evolució natural de la seguretat informàtica, en l'entès que la mateixa s'ocupa, no sol d'establir els elements computacionals de seguretat per proveir la Confidencialitat, la Integritat i la Disponibilitat; sinó també l'establiment dels elements de control que regulin els aspectes físics, lògics i legals, és a dir, una visió de 360 graus de la protecció i ús dels actius d'informació.

La Seguretat dels Sistemes d'Informació és un requeriment indispensable per a qualsevol empresa o institució que desitgi garantir la continuïtat del negoci.

En l'estat actual de l'ús de tecnologies, resulta impossible imaginar que les operacions quotidianes d'una empresa puguin realitzar-se amb normalitat sense disposar dels sistemes informàtics i de les comunicacions que les suporten.

Entre les mesures de seguretat és necessari que adoptar i ocupar un lloc preferent la protecció física dels equips informàtics i de les dades.

En criptografia i seguretat informàtica, seguretat per foscor (de vegades seguretat per ocultació) és un controvertit principi d'enginyeria de seguretat, la qual intenta utilitzar el secret (de disseny, d'implementació, etc.) per assegurar la seguretat. Un sistema que es recolza en la seguretat per ocultació pot tenir vulnerabilitats de seguretat teòriques o pràctiques, però els seus propietaris o dissenyadors creuen que aquests punts febles no es coneixen, i que és probable que els atacants no els descobreixin.