Inici » Biometria

Solucions biomètriques

PRECISIÓN CONSULTING disposa de les millors solucions per a la seva empresa. Treballem amb les principals marques del mercat a nivell mundial en biometria.

Disposem d'un ampli ventall de possibilitats per al control d'accés i de presència.

També disposem de solucions biomètriques d'alta seguretat per a la protecció de dades en petits dispositius portàtils (PENDRIVE USB i HD de Butxaca).

Que és la Biometria?

La Biometria es defineix com la identificació automatitzada d'una persona viva, basada en les característiques fisiològiques o de comportament.

El reconeixement a través de característiques fisiològiques es realitza a partir de les mesures físiques de parts del cos humà, mentre que les basades en el comportament tenen en compte com realitza cada persona determinades accions.

En SEGURETAT, la identificació de les persones pot basar-se en:

 • El que coneixem: Contrasenyes, un PIN o alguna informació personal.

 • El que tenim: Una targeta, una clau, una clau o similar.

 • El que som: BIOMETRIA.

Per què la Biometria ?

Existeixen diversos sistemes per verificar la identitat d'un individu. Tanmateix la biometria es considera com el mètode més segur ja que certs trets de cada persona són inherents a ella i només a ella.

La Biometria permet una autenticació segura, al contrari que l’ús de contrasenyes o targetes, ja que aquests poden ser deixats, sostrets, duplicats, falsificats o, de qualsevol manera, utilitzats per persones no autoritzades.

Per a les empreses l'absentisme laboral encobert (Treballadors que fitxen per d'altres), repercuteix més en la productivitat que en el cost de la nòmina.

Els últims avenços en Biometria combinats amb la informàtica i l'electrònica, han permès el desenvolupament de les més modernes i més segures solucions d'identificació personal de control d'accés, de supervisió de presència i de gestió d'horaris.

Encara que hi ha altres tecnologies, la més estesa és la d'empremta dactilar, doncs és mes barata i menys intrusiva que d'altres, com per exemple el reconeixement a través de l'iris. A la impossibilitat de transferència s'afegeix per a la comoditat de l'usuari que no ha de portar ni memoritzar res per identificar-se.

El sensor biomètric analitza diferents punts característiques de l'empremta de cada persona (Anomenats punts de minúcia) i emmagatzema aquest patró. En passar de nou l'empremta, el sistema la compara amb les matrius guardades. Tanmateix no es pot obtenir una empremta completa a traves d'aquests punts.

L'empremta dactilar també substitueix a la clau en l'accés a l'ordinador i a la xarxa. Per a això existeixen uns dispositius que s'incorporen o integren als ordinadors que reconeixen l'empremta de l'usuari. Panys de despatx i targetes de memòria USB amb sensor d'empremta són altres productes biomètrics amb mes possibilitats d'arribar al gran públic.

Aquests nivells de seguretat poden ser un requeriment indispensable en:

 • Centres informàtics i de comunicacions.

 • Zones de seguretat bancària (caixers, back-office, caixes de cabals...)

 • Sales de vigilància.

 • Recintes sanitaris.

 • Dependències de forces de seguretat.

 • Aeroports.

 • Zones de prestigi en empreses, Administració, hotels, clubs privats, etc.

 • Domòtica de qualitat.

Avantatges de la Biometria

El principal avantatge de la biometria és que és mes còmoda i segura que els sistemes tradicionals com les contrasenyes, tokens, etc. Els accessos amb tecnologia biomètrica tenen com a avantatge que no és necessari l'ús de ningun un altre dispositiu més que nosaltres mateixos.

Altres de les múltiples avantatges que té la biometria són:

 • No es pot perdre ja que l'element d'identificació és una part de nosaltres mateixos i no un dispositiu extern. (targetes, pins, etc.)

 • No hi ha cost de manteniment. En no haver-hi ningun dispositiu extern d'identificació, no se l'ha de renovar cada cert temps per caducitat, desperfecte, robatori o perduda.

 • No es pot oblidar. En no ser cap contrasenya, no pot ser oblidada.

 • No es pot falsificar.

Una altre de les avantatge que té la biometria és que es pot combinar amb altres sistemes de seguretat actuals.